Hero & Heroin

'Thank You'


'Thank You' ni tajuk drama korea yg di siarkan kt TV3 skrg ni. 
genre drama ni; melodrama, romace, comedy.
'Thank You' bersiaran setiap isnin smpai khamis. jam 3 hingga 4 ptg. 
drama ni ada 16 episod.
mmg best citer dia ni. aku x miss lg setakat ni. 
sape² yg tgk drama ni, tahu la ape yg aku mksd kan 2..
drama ni bt aku terharu. tersentuh hati. lh kata feeling habis²an la ni. kata kental, feeling gak ke. pompuan k..lbh² hati yg mudah tersentuh ni.. Cis!! kalo kwn aku tahu ni, mmg dia 'bakar' aku. ok², x yah nk gedik² sgt. 

so, aku kongsi² la ckit sape pelakon & jgk serba sedikit sinopsis drama ni.
moh kite tgk sape teraju drama ni :-

Kim Sung Eun as Suh Eun Hee

Gong Hyo Jin Lee Young Shin

Jang Hyuk as Min Ki Seo

Seo Shin Ae as Lee Bom 

Shin Sung Rok Choi Suk Hyun
 ni antara watak² penting la.

sinopsis drama ni;

Dr. Min Ki Seo dtg ke Blue Island untuk memenuhi hasrat terakhir kekasih nya yg telah meninggal dunia akibat kanser. hasrat kekasihnya adalah meminta Dr. Min Ki Seo pergi mencari seorg ibu tunggal & anak perempuan yg telah dijangkiti HIV & ingin meminta maaf di atas kesalahannya. anak perempuan itu dijangkiti HIV kerana pemindahan darah yg dilakukan oleh kekasih Dr itu. Lee Young Seong seorg ibu tunggal yg memingkul tanggungjawap dengan menjaga datuknya yg menghidap penyakit Alzeimer. Lee Youg Seong tetap merahsiakan penyakit yg dihidapi oleh anaknya itu tetapi menjaga anaknya bagaimana cara untuk menghadapinya. 
Min Ki Seo seorg yg sombong & hidupnya huru-hara selepas kematian kekasihnya itu. tetapi selepas Min Ki Seo berjmpa Lee Young Seong, Min Ki Seo perlahan² melakukan perubahan dgn menjadi seorg yg tenang & jgk mengambil berat.


esk hari khamis kan, aku nak tgu hari isnin mmg aku x sabar² la. pada sape² yg giler kt drama ni, esk kita layan k.
cukup setakat ni. mata dah ngatok. so, pe lg....nak tido la.
selamat malam.

12 comments:

PolarisGirl said...

Aida, tengok tak lagi drama korea Cinderella's step sister and he's beautiful?..best giler cite ni.

zachosmee said...

TV terpasang.... tapi just dengar suara jer... xpernah plak tengok betul2 cerita ni... tapi review dia memang sedih jugaks...

z.u.n.a.i.d.a said...

wah bestnya kalo dpt tgk..nk tgk on9 pon xleh skang ni..zue pon minat giler ngan korean drama ni..huhuhuhu

Along Usop said...

best2.. aritu sempat tengok kt tv
3 episod je.. nguu...

Aida Radzi said...

PolarisGirl : x tgk lagi.best ke..nnti nak try usha kat tenet..lgpon umah mmg xde la nk astro2 ni. huhu

Aida Radzi said...

zachosmee : rugi x tgk..baik tgk dari mula. walaupun kt tenet ade tp x sama ngan tgk kt tv.. cm x lh nk hayati cm2.

Aida Radzi said...

zue : citer ni mg best..rugi x tgk. ida ni lh kata kurang nk tgk tv tp kalo ade citer yg menarik minat..sangup cancel sume program la..

Aida Radzi said...

Along Usop : best kan. x malu la ida ckp kalo ngalir air mata ni. hahahaha..

R.R said...

"1 litre of tears" tragic dow. Satu-satu nya drama aku tengok. Yg lain aku tak minat. ko dah tengok?

Aida Radzi said...

blom g..best ke citer 2?
nnti aku try usha k..
tengs

R.R said...

Cerita sedih. So far kawan2 aku yg lelaki tengok semua nangis ah.
download ah. hehehe

Aida Radzi said...

ok2..nnti aku download...
tengs k..